ولید فارس - Walid Phares

ولید فارس   Walid Phares (متولد 1957 لبنان) یک محقق سیاسی آمریکایی لبنانی تبار در طیف محافظه کار است. وی در کمپین های انتخاباتی نامزدهای جمهوری خواهان، میت رامنی در سال 2012 و دونالد ترامپ در سال 2016، فعالیت کرده است. وی همچنین به عنوان کارشناس مسائل خاورمیانه و تروریسم با شبکه فاکس نیوز از سال 2007 و با شبکه NBC در سال های 2003 تا 2006 همکاری داشته است. فارس که یک مسیحی مارونی است ، به دلیل ارتباط با شبه نظامیان مسیحی لبنان در دهه 1980 در طول جنگ داخلی لبنان  و به دلیل عقاید اسلام ستیزانه اش بدنام شده است.  

تحصیلات

فارس دارای مدرک کارشناسی حقوق ، علوم سیاسی و جامعه شناسی از دانشگاه سن ژوزف و دانشگاه لبنان در بیروت است. فارس پس از تحصیل در مقطع کارشناسی ، برای مدتی در بیروت به وکالت پرداخت ، سپس به دریافت مدرک کارشناسی ارشد در رشته حقوق بین الملل از دانشکده حقوق دانشگاه ژان مولن در فرانسه و دکترای روابط بین الملل و مطالعات استراتژیک از دانشگاه میامی مبادرت ورزید. 

 

سوابق

فارس در سال 1992 در دپارتمان روابط بین الملل در دانشگاه بین المللی فلوریدا (FIU) تدریس کرد و از سال 1993 تا 1994 استاد مهمان سیاست تطبیقی در دانشگاه آتلانتیک فلوریدا (FAU) در شهرستان پالم بیچ بود. وی در سال 1995 به عنوان استاد تمام وقت مطالعات خاورمیانه و روابط بین الملل در گروه علوم سیاسی FAU استخدام شد. در زمان حضور در FAU ، فارس از سازمان دانشجویی هائیتی واچ[1] حمایت مالی کرد. در سال 2008 او هماهنگ کننده گروه پارلمانی آتلانتیک در مقابله با تروریسم جهادی[2] شد. از سال 2008 ، وی در دانشگاه اطلاعات ملی[3] واشنگتن دی سی ، در مرکز مطالعات ضد جاسوسی و مطالعات امنیتی (مرکز CI) در ویرجینیا و در آکادمی دانیل مورگان ، یک دانشکده تحصیلات تکمیلی امنیت ملی در واشنگتن دی سی سخنرانی کرده است. وی در دانشگاه بین المللی BAU در واشنگتن دی سی تدریس می کند و همچنین به عنوان ناظم دانشگاه و به عنوان مدیر تحصیلات تکمیلی در دانشگاه فعالیت می کند. 

در رزومه فارس آمده است که وی "از سال 2006 در دانشگاه دفاع ملی در واشنگتن دی سی استراتژی های جهانی را تدریس کرده است". سخنگوی دانشگاه دفاع ملی خاطرنشان کرد که فارس از آوریل 2011 تا آوریل 2012 به عنوان "متخصص / مشاور" استخدام شده است.

 

فعالیت های سیاسی

در سال 1984 ، فارس به یک حزب سیاسی لبنان از چپ میانه ، "اتحادیه سوسیال دموکرات مسیحی[4]" پیوست. فارس به عنوان دبیرکل اتحادیه جهانی مارونیت ، و دبیرکل اتحادیه فرهنگی جهانی لبنان[5] فعالیت کرده است.

فارس در کمیته های ایالتی آمریکا، دادگستری، دفاع و امنیت داخلی و نیز در کنگره ایالات متحده شهادت داده است. وی در مورد امور مربوط به امنیت بین الملل و منازعات خاورمیانه برای نهادهای بین المللی مانند پارلمان اروپا و شورای امنیت سازمان ملل سخنرانی کرده و شهادت داده است. وی از سال 2007 به عنوان مشاور شورای مبارزه با تروریسم در مجلس نمایندگان ایالات متحده فعالیت می کند و از سال 2009 دبیرکل مشترک گروه قانونگذاری ترانس آتلانتیک برای مقابله با تروریسم ، یک مجمع نمایندگان اروپایی-آمریکایی است. وی در هیئت مشورتی کارگروه تروریسم آینده وزارت امنیت داخلی در سال 2006-2007 و همچنین در کارگروه مشورتی تروریسم هسته ای در 2007 کار کرده است. او در نهادهای دفاعی و امنیت ملی سخنرانی می کند و به عنوان مشاور امور بین الملل در بخش خصوصی فعال است. 

 

مشاور میت رامنی[6]

فارس به عنوان مشاور سیاست خارجی میت رامنی برای مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری سال 2012 منصوب شد. انتصاب وی با انتقاد شورای روابط آمریکایی - اسلامی (CAIR) روبرو شد که وی را "همکار جنایات جنگی" (به دلیل ارتباط با نیروهای لبنانی) و "نظریه پرداز توطئه" توصیف کرد. 

این انتصاب همچنین واکنش های منفی ابراهیم موسی و امید صافی از دانشگاهیان شناخته شده مطالعات اسلامی را برانگیخت ، اما هر دو محقق از چند طریق ، از جمله "ولید فارس در مقابل مطالعات خاورمیانه[7]" و همچنین از سوی اندرو اگزوم[8] از مرکز امنیت جدید آمریکای جدید[9] ، به عنوان اسلامگراهای مبارز توصیف شدند. ، که نگاهی افراط گرایانه به فارس داشتند. 

 

مشاور دونالد ترامپ

فارس به عنوان مشاور دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 فعالیت می کرد. ماهانه 13000 دلار توسط این کمپین به وی پرداخت می شد. انتخاب فارس توسط ترامپ به مثالبه یک تجدید نظر در گمانه زنی ها در مورد نقش ادعایی گذشته فارس به عنوان یک ایدئولوگ برای مبارزان مسیحی لبنانی در طول جنگ داخلی لبنان و دیدگاه های راست افراطی تصور شده وی به عنوان یک دانشگاهی و تحلیلگر منطقه خاورمیانه بود. طرفداران وی اظهار داشتند كه فارس تهدید ایدئولوژی جهادی را كاملاً تشخیص داده است و وی از صلاحیت لازم برای تصدی یک پست ارشد برخوردار است و به سوابق طرفدارانه ی او در قبال اسرائيل اشاره كردند. فارس پست دولتی در دولت ترامپ نداشت.

 

دیدگاه ها و جنجال ها

ارتباط با گروه های شبه نظامی لبنانی

فارس در مورد ارتباط خود با گروه های مبارز لبنانی در دهه 1980 در طول جنگ داخلی لبنان بحث و مجادله کرده است. به گفته واشنگتن پست ، فارس "مشاور سیاسی شبه نظامیان لبنانی در طول جنگ آنها علیه جناح های مسلمان در دهه 1980 بود". فارس گفته است که وی فقط در مقام سیاسی با شبه نظامیان درگیر بوده است و مستقیماً در هیچ گونه اعمال خشونت آمیز نقش نداشته است. 

عابد ایوب ، مدیر حقوقی و سیاسی ملی کمیته مبارزه با تبعیض آمریکایی-عربی[10] ، با انتقاد از فرس گفت: "اگر به تاریخچه او نگاه کنید ، او یک جنگ طلب بود و نباید در نزدیکی کاخ سفید باشد. او بخشی از یک گروه شبه نظامی بود که دست به ارتکاب جنایت جنگی زده است ، او باید به علت مشارکت در جنایت جنگی در دادگاه محاکمه شود." سارا استرن ، رئیس بنیاد برای واقعیت خاورمیانه[11] ، از اقدامات او برای گروه شبه نظامی لبنانی دفاع کرد: "وی هنگامی که این گروه بین سالهای 1986 تا 1988 توسط ارتش سوریه و گروههای تروریستی محاصره شده بودند، نماینده حزب چپ گرای خود در ائتلافی از احزاب بود که بر دولت محلی جامعه مسیحی نظارت می کردند. فارس مورد حمله قرار می گیرد زیرا او در سمت درست مسائل قرار دارد و از بیان حقیقت بیم ندارد ... [ولید] در قواره خودش است. او ظهور اسلام رادیکال را در خاورمیانه درک کرده بود. او خیلی زود فهمید که داعش چیست ، این یک تهدید واقعی است. او می فهمد که اسلام فراتر از یک دین است ، که این یک ایدئولوژی و یک ایدئولوژی مهاجم و سلطه جو است." 

 

تئوری های توطئه باراک اوباما و هیلاری کلینتون

فارس ادعا کرده است که دولت باراک اوباما از اخوان المسلمین حمایت می کند. در اکتبر 2016 ، وی اظهار داشت که "مثلث باند کلینتون، رژیم ایران و اخوان المسلمین، حمله تبلیغاتی هماهنگی را علیه دونالد ترامپ ایجاد کرده اند. 

 

اسرائیل

فارس گفته است كه "تنها انتخاب منطقی و تاریخی [اسرائیل] پیوند دوباره یافتن با جامعه مسیحیان لبنان است. این ممکن است نمایانگر انتخابی باشد كه به دلایل مختلف در میان بسیاری از اسرائیلی ها قابل ارزیابی نیست ، اما همچنان انتخابی است كه نمی تواند مورد اجتناب قرار گیرد ... مسیحیان لبنان تنها متحد بالقوه در برابر پیشروی تهدید عربی - اسلامی علیه اسرائیل هستند." 

 

حمله وست مینستر 2017

در مارس 2017 ، فارس در انگلیس توجهات را به خود جلب کرد، وی که در یک توییت اشاره کرد لندن در پی حمله تروریستی در وست مینستر "خاموش شده است" ، با وجود آنکه بیشتر جاده ها و ایستگاه های مترو (به استثنای ایستگاه مجاور وست مینستر) در شرایط باز و نرمال باقی مانده اند، و در واقع فقط صحنه جرم به صورت فوری محاصره شده است: بسیاری از مردم لندن در پاسخ به فارس ادعاهای او را رد کردند. 

 

دیدگاه ها در مورد اسلام

به گفته نیویورک تایمز ، فارس "مرتباً هشدار می دهد که مسلمانان قصد دارند موسسات آمریکایی را تصرف کنند و شرع را وضع کنند، قانونی که اساساً بر اساس قرآن است و می تواند مجازاتی مانند قطع دست یک سارق را شامل شود." فارس همچنین ادعا کرده است که جهادی ها به عنوان مدافعان حقوق مدنی مطرح می شوند. 

فارس به عنوان بخشی از "صنعت اسلام هراسی ، شبکه ای از محققان توصیف شده است که سالها در مورد خطرات اسلام هشدار داده اند و از انتخاب آقای ترامپ هیجان زده شده اند." به گفته لارنس پینتاك[12] از شورای آتلانتیك[13] و یكی از اعضای هیئت مشورتی مجلس مدیا[14] در دانشگاه نورث وسترن قطر ، فارس "یك اسلاموفوب پیشانی سفید" است. اگرچه فارس اغلب به عنوان محقق تروریسم توصیف می شود ، مارتا کرنشاو[15] ، کارشناس تروریسم دانشگاه استنفورد اظهار داشت که فارس "جریان اصلی دانشگاهی را نمایندگی نمی کند". کریستوفر بیل[16]، جامعه شناس دوک ، فارس را به عنوان چهره ای تأثیرگذار در جنبش ضد اسلام توصیف می کند.

به گفته نیویورک تایمز ، فارس "توسط گروه های مدنی مسلمان به طور مرتب به اسلام هراسی و ترس از ایجاد قوانین شریعت متهم می شود."

 

کتاب شناشی

 

 


 
[1] Haiti Watch
[2] Trans-Atlantic Parliamentary Group on Counter Jihadi-Terrorism
[3] National Intelligence University
[4] Union Sociale Démocratique Chrétienne (USDC)
[5] World Lebanese Cultural Union
[6] Mitt Romney
[7] Walid Phares vs the Middle East Studies
[8] Andrew Exum
[9] Center for a New American Security
[10] American-Arab Anti-Discrimination Committee
[11] Endowment for Middle East Truth
[12] Lawrence Pintak
[13] Atlantic Council
[14] Media Majlis
[15] Martha Crenshaw
[16] Christopher A. Bail

مشارکت
این مقاله مفید بود؟ رای‌ها: 0
جزئیات مقاله
آخرین به روز‌رسانی در: 10:59 1400/04/03
آخرین به روزرسانی توسط: (Esmaeli)
تاریخ انتشار: 15:24 1400/04/01
مقاله را به اشتراک بگذارید: 
نویسنده: Saffar
مقالات پیشنهادی