محمد العسومی (کارشناس اقتصادی)

محمد العسومی کارشناس اقتصاد و انرژی اماراتی است. او در سال ۱۹۸۲ مدرک دکترایش را در رشته اقتصاد با موضوع «درنگی در توسعه اقتصادی و احتماعی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج [فارس]» دریافت کرد و همین مساله باعث شد در نسل نخست کارشناسان و استراتژیست های اماراتی قرار گیرد. وی فعالیت های متعددی را در سمت های مشاور اقتصادی و مدیریت کلان بودجه و برنامه ریزی داشته است و هم اکنون به برخی موسسه ها در کشور امارات متحده عربی مشاوره های اقتصادی می دهد.

تحصیلات

او در سال ۱۹۸۲ مدرک دکترایش را در رشته اقتصاد با موضوع «درنگی در توسعه اقتصادی و احتماعی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج [فارس]» دریافت کرد و همین مساله باعث شد در نسل نخست کارشناسان و استراتژیست های اماراتی قرار گیرد. از نکات مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که تقریبا تمام چهره های آکادمیک، تحلیلگر و استراتژیست های نسل اول امارات، در دهه هشتاد در دانشگاه های غربی یا دانشگاه آمریکایی بیروت یا مدرسه آمریکایی اسکندریه (مصر) درس خوانده اند.

فعالیت ها

محمد العسومی در فاصله ژانویه ۱۹۸۳ تا می ۱۹۸۵ میلادی از مدیران رده بالای وزارت بودجه و برنامه ریزی دولت فدرال بود. در سال ۱۹۸۵ به عنوان یکی از نزدیکان و نیروهای امین «محمد بن راشد» به دبی آمد و نخستین اندیشکده وابسته به دولت دبی را تأسیس کرد که به صورت تخصصی بر حوزه مالی، انرژی و اقتصاد تمرکز می کند. در فاصله سالهای ۱۹۸۵ تا ۲۰۰۱ سمت مدیریت تحقیقات و مطالعات بانک صنعت امارات در دبی را بر عهده داشت. وی همچنین تا سال ۲۰۰۶ به عنوان مشاور اقتصادی در دفتر اجرایی دبی و دبی هولدینگ فعالیت داشت و در کنار محمد بن راشد ولیعهد وقت دبی می نشست. با رسیدن محمد بن راشد به حکومت دبی و نخست وزیری امارات در سال ۲۰۰۶، انتظار می رفت العسومی به یکی از ارکان دولت فدرال تبدیل شود؛ اما او ترجیح داد در دبی بماند و خود را کارشناس مستقل در حوزه های اقتصادی-مالی و انرژی بخواند. العسومی در حال حاضر به برخی موسسه ها در کشور امارات متحده عربی مشاوره های اقتصادی می دهد. 

آثار و مقالات

از محمد العسومی کتابچه ای با عنوان «چارچوب ها و فرصت های تکامل میان کشورهای شورای همکاری خلیج» توسط مرکز تحقیقات و مطالعات اقتصادی امارات در ابوظبی منتشر شده است. وی همچنین تمرکز زیادی بر موضوعات اقتصادی مرتبط با ایران دارد و مقالات زیادی از او در این باره منتشر شده است. او در مقالاتش با موضوع ایران مدام از بروز بحران ها و تنگناهای اقتصادی در ایران و فروپاشی اقتصاد آن و ناتوانی این کشور در مدیریت این بحران ها سخن می گوید. لحن و ادبیات تند او در این مقالات نشان از رویکرد افراطی منفی او در قبال ایران و فعالیت های آن در منطقه دارد. در ادامه برخی عناوین مقالات مرتبط با ایران که توسط وی منتشر شده به همراه خلاصه ای از محتوای آن مطرح می شود.

العسومی در آوریل ۲۰۱۷ مقاله با عنوان «تناقض های کشورهای شورای همکاری [خلیج فارس] و ایران» منتشر کرد که در آن به مقایسه تاثیر دولت های شورای همکاری خلیج فارس و ایران در منطقه پرداخته و نقش اولی را ایجابی و سازنده و نقش ایران را سلبی و تخریبی دانسته است. او در مقاله دیگری در می ۲۰۱۸ با عنوان «اروپا و توافق هسته ای ایران» با اشاره به عقب نشینی شرکت های اروپایی از سرمایه گذاری در ایران، بیان می کند که با توجه به شرایطی که تحریمهای آمریکا برای ایران پدید آورده، این شرکت ها منافع زیادی در همکاری با ایران نخواهند داشت و از آنجایی که منافعشان را به خواست دولتهایشان ترجیح می دهند، یکی پس از دیگری همکاریشان با ایران را پایان خواهند بخشید. او در مقاله ای تخت عنوان «ایران مابین اخاذی و گدایی» که در ژوئن ۲۰۱۸ منتشر شد، با اشاره به خروج آمریکا از توافق هسته ای و اعمال مجدد تحریم ها علیه ایران، محدودترشدن خرید نفت و گاز ایران و متوقف شدن فعالیت برخی شرکت های اروپایی در ایران، اقتصاد ایران را در حال فروپاشی معرفی می کند و رایزنی های مسئولین ایرانی با مسئولین اوپک و دولتمردان کشورها را بی فایده می داند. او در مقاله دیگری در آگوست ۲۰۱۸ با عنوان «اقتصاد ایران... فرومی پاشد» با اشاره مشکلات اقتصادی در ایران نظیر خروج آمریکا از توافق هسته ای، بازگشت تحریم های آمریکا، کاهش ارزش پول ملی ایران، توقف همکاری یا فعالیت شرکت های خارجی در ایران، بیکاری و ... مواردی از این دست، بار دیگر بر فروپاشی اقتصاد ایران تاکید می کند.

منابع

۱- دکتر محمد العسومی

۲- أوروبا والاتفاق النووي الإيراني

۳- إيران بين الابتزاز والاستجداء

۴- الاقتصاد الإيراني.. يتهاوى

مشارکت
این مقاله مفید بود؟ رای‌ها: 0
جزئیات مقاله
آخرین به روز‌رسانی در: 11:04 1398/08/11
آخرین به روزرسانی توسط: (MohammadReza)
تاریخ انتشار: 12:57 1398/07/13
مقاله را به اشتراک بگذارید: 
نویسنده: admin
مقالات پیشنهادی