جمعی از نویسندگان
28 مارس 2021
بزرگترین صادرکننده نفت جهان اعلام کرد در طول ده سال آینده نیمی از انرژی موردنیازش را از منابع تجدیدپذیر تأمین کند.
عربستان سعودی قصد دارد، بهعنوان بخشی از اهداف بلندپروازانه بن سلمان و با هدف مقابله با تغییرات آبوهوایی و کاهش انتشار کربن، ده میلیارد اصله درخت بکارد. بن سلمان روز شنبه در بیانیهای که از شبکه خبری SPA پخش شد، گفت: «باعث افتخار من است که از ابتکارات سبز سعودی و خاورمیانه رونمایی کنم. پادشاهی، منطقه و جهان باید در مقابله با تغییرات آبوهوایی سرعت عمل بیشتری به خرج دهد.»
بن سلمان اعلام کرد، در طول دهه آینده 10 میلیارد اصله درخت در کشور کاشته خواهد شد. علاوه بر آن، عربستان سعودی تلاش خواهد کرد تا با همکاری همسایگانش در منطقه، 40 میلیارد اصله درخت دیگر در خاورمیانه بکارد.
ریاض ادعا کرد کاشت 50 میلیارد اصله درخت در منطقه «بزرگترین برنامه احیای جنگلها در جهان است.» این برنامه دو برابر بزرگتر از پروژه درختکاری دیوار بزرگ سبز در منطقه ساحل در شمال آفریقا است که با هدف مقابله با بیابانزایی تعریف شده است.
در بیانیه به جزئیات طرح اشاره نشده است؛ مشخص نیست عربستان سعودی چگونه میخواهد چنین پروژه درختکاری بلندپروازانهای را در یک آبوهوای بیابانی با منابع ناچیز تجدیدپذیر آب عملی کند.
مشخص نیست عربستان سعودی چگونه میخواهد چنین پروژه درختکاری بلندپروازانهای را در یک آبوهوای بیابانی با منابع ناچیز تجدیدپذیر آب عملی کند
بن سلمان اعلام کرد، عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان، قصد دارد تا سال 2030، پنجاه درصد انرژی موردنیازش را از منابع تجدیدپذیر تأمین کند و انتشار کربن را کاهش دهد.
میزان انتشار کربن سعودی
بنا به گزارش سازمان ردیاب کنش آبوهوا، میزان کربنی که پادشاهی سعودی منتشر میکند بسیار بیشتر از چیزی است که در پیمان پاریس مشخص شده است.
بنا به گزارش سازمان ردیاب کنش آبوهوا، میزان کربنی که پادشاهی سعودی منتشر میکند بسیار بیشتر از چیزی است که در پیمان پاریس مشخص شده است
بن سلمان گفت: «ما بهعنوان مهمترین تولیدکننده نفت در جهان، کاملاً از مسئولیتمان در مقابله با تغییرات آبوهوایی آگاه هستیم، و همانطور که در دوران نفت و گاز، نقش مهمی در ثبات بازار انرژی داشتیم، تلاش خواهیم کرد تا در عصر سبز آینده نیز پیشرو باشیم.»
او گله داشت که فناوریهایی که در خاورمیانه جهت تولید نفت به کار میرود، از بهرهوری پایینی برخوردارند، و اعلام کرد که تنها 7 درصد از انرژی مورد نیاز منطقه از منابع تجدیدپذیر تأمین میشود.
بن سلمان گفت، «ما با همکاری همسایگان و از طریق انتقال دانش و اشتراک تجارب تلاش خواهیم کرد تا میزان انتشار کربن را به نصف کاهش دهیم.»
بلومبرگ در ژانویه گزارش داد، شرکت نفتی آرامکو عامدانه و با حساب نکردن کارخانههای شیمیایی و پالایشگاههایش، میزان کربن منتشرشدهاش را بسیار کمتر از میزان واقعی اعلام کرده است.
بلومبرگ تخمین زد با احتساب تمامی تأسیسات متعلق به آرامکو، میزان انتشار کربن این شرکت دو برابر چیزی خواهد شد که خودش اعلام کرده است – تقریباً معادل کربنی که کشور پرتغال منتشر میکند.
ابتکار سبز جدید، بخشی از راهبرد "چشمانداز 2030" سعودی است تا از وابستگی به نفت دور شود و پادشاهی را نوین کند.
اوایل امسال، بن سلمان پروژه «خط» را راهاندازی کرد، برنامهای بلندپروازانه جهت ساخت یک بومشهر جدید در یک خط مستقیم 170 کیلومتری بدون خودرو، جاده و پسماندهای کربنی.
در رسانههای اجتماعی، انتقادات زیادی بر این برنامهها وارد شد. برخی آن را «رویایی برگرفته از فیلمهای علمی-تخیلی» نامیدند، و برخی دیگر اشاره کردند که پادشاهی در حال جابجایی قبایل محلی شمال غربی است تا برای ساخت شهر بدون کربن فضا ایجاد کند.
منبع:
Saudi Arabia to plant 10 billion trees, as MBS launches ambitious climate plan