آرین طباطبایی

 آرین طباطبایی یک دانشمند علوم سیاسی در اندیشکده رند و مدیر گروه و استاد مطالعات امنیتی دانشگاه جرج‌تاون است. وی همچنین پژوهشگر ارشد در دانشکده روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه کلمبیا (SIPA)، عضو پروژه امنیت ملی ترومن و عضو شورای روابط خارجی آمریکا(CFR) است. طباطبایی دارای مدرک دکتری مطالعات جنگ از کالج کینگز لندن است.

او فرزند سید جواد طباطبایی استاد دانشگاه و پژوهشگر ایرانی در زمینهٔ فلسفه و تاریخ و سیاست است.

تحصیلات

آرین طباطبایی مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه استونی بروک آمریکا در رشته علوم سیاسی و سینما و مطالعات فرهنگی گذرانده است. وی همچنین فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد از کالج کینگز لندن در رشته صلح و امنیت بین المللی و دارای دکتری مطالعات جنگ از همین دانشگاه است.

سوابق و فعالیت ها

آرین طباطبایی پیش از پیوستن به اندیشکده رند، به عنوان مدیر برنامه درسی و استادیار مدعو مطالعات امنیتی در دانشکده خدمات خارجی ادموند والش دانشگاه جورج تاون و یک مشاور غیرنظامی بین المللی برای ناتو فعالیت داشت. پیش از این طباطبایی یکی از همکاران پسا دکترا (برنامه 2017-2018) در برنامه امنیت بین المللی و همکار امنیت هسته ای استنتون (2013-2014) در برنامه امنیت بین المللی و پروژه مدیریت اتم در مرکز بلفر دانشکده هاروارد کندی برای علوم و امور بین الملل بود (2014-2015). طباطبایی همچنین به عنوان محقق غیر مقیم در مرکز مطالعات منع گسترش سلاح جیمز مارتین در انستیتوی مونتری، همکار ارشد در برنامه پیشگیری از گسترش در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی (CSIS) و همکار ارشد وابسته در برنامه خاورمیانه در مرکز امنیت جدید آمریکایی (CNAS) فعالیت داشت. او همچنین از سال 2014 تا کنون در بولتن دانشمندان اتمی به عنوان مقاله نویس فعالیت دارد.

حوزه های تحقیق

حوزه های تحقیق متمرکز در موضوعات افغانستان؛ القاعده؛ ایران؛ داعش؛ خاورمیانه؛ انرژی هسته ای؛ سلاح های هسته ای و جنگ و تروریسم است.

آثار

طباطبایی نویسنده همکار در کتاب «محور سه گانه: روابط ایران با روسیه و چین» بوده است که به طور گسترده در رسانه های اصلی علمی و سیاسی اصلی از جمله امنیت بین المللی، ژورنال مطالعات استراتژیک، نیویورک تایمز، آتلانتیک، فارین افرز و فارین پالیسی منتشر شده است.

در رسانه

او در سال های اخیر مصاحبه هایی با رسانه هایی نظیر احوال نیوز، الجزیره، رادیو اروپای آزاد،رادیو عمومی ملی(NPR) داشته است. همچنین رسانه هایی نظیر آتلانتیک آنلاین؛ فارین افرز آنلاین؛ فارین پالیسی آنلاین؛ نشریه نیوزویک آنلاین نیز تحلیل ها و مقالاتی از وی منتشر نموده اند.

دیدگاه ها

آرین طباطبایی پیرامون جنگ سوریه و حمله آمریکا و متحدانش به این کشور در سال 2018 بر این باور است آن ها یک هدف پشت‌پرده بزرگ داشته اند و آن هدف این بوده که ایالات متحده می‌خواهد به ایران و روسیه بگوید که نسبت به تحولات منطقه بیکار ننشسته است. او در این باره معتقد است به احتمال زیاد ایران و روسیه در واکنش به این موضوع اختلاف نظرها را کنار گذاشته و علیه آمریکا در منطقه متحد خواهند شد. طباطبایی احتمال وقوع جنگی در مقیاس جنگ‌جهانی را بسیار کم می‌داند ولی معتقد است هر بحرانی در منطقه می‌تواند موجب تشدید تقابل میان ایران و آمریکا شود. طباطبایی می‌گوید برای اینکه خاورمیانه روی صلح و آرامش را به خود ببیند بازیگران کلیدی منطقه به ویژه جمهوری اسلامی ایران و عربستان باید بتوانند با یکدیگر گفتمان داشته باشند.

مطالب مرتبط

* گزارش اندیشکده رند با عنوان «سیاست خارجی جمهوری اسلامی در چهل سالگی» به قلم آرین طباطبایی - انجمن اندیشه ورز.

* گزارش اندیشکده رند با عنوان «شبکه مبارزان ایران در خاورمیانه همیشه به ایران وفادار نیست» به قلم آرین طباطبایی - انجمن اندیشه ورز.

* گزارش اندیشکده رند با عنوان «نیروهای نیابتی ایران از هر زمان دیگری قدرتمندتر هستند» نوشته مشترک آرین طباطبایی و کالین پی کلارک - انجمن اندیشه ورز.

* گزارش اندیشکده رند با عنوان «همکاری ایران با طالبان می تواند در مذاکرات درباره خروج ایالات متحده از افغانستان تأثیر بگذارد» به قلم آرین طباطبایی - انجمن اندیشه ورز.

* مقاله فارین پالیسی با عنوان «ایران، حاکمیت واحد سیاست گذاران سیاست خارجی تهران یکپارچه عمل می کنند» به قلم افشون استوار و آرین طباطبایی -  انجمن اندیشه ورز.

منابع

1- معرفی آرین طباطبایی در سایت اندیشکده رند

2- گفتگو با آرین طباطبایی: گفتمان؛ راه‌حل ایجاد امنیت در خاورمیانه

3- آرین طباطبایی در لینکدین

پیوندهای خارجی

1- مقالات آرین طباطبایی در فارین افرز

2- مقالات آرین طباطبایی در اندیشکده رند

 

مشارکت
این مقاله مفید بود؟ رای‌ها: 2
جزئیات مقاله
آخرین به روز‌رسانی در: 16:13 1398/08/08
آخرین به روزرسانی توسط: (MohammadReza)
تاریخ انتشار: 16:02 1398/08/08
مقاله را به اشتراک بگذارید: 
نویسنده: MohammadReza
مقالات پیشنهادی