ایران در انتخابات آمریکا

 گزارش تحلیلی از موسسه USIP

 November 4, 2020

 در 21 اکتبر جان راتکلیف[1] ، مدیر اداره ملی اطلاعات[2]، ایران و روسیه را به دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا متهم کرد. وی در یک کنفرانس خبری بیان داشت "برخی از اطلاعات ثبت نامی رای دهندگان به دست ایران افتاده است، و روسیه نیز به طور جداگانه این اطلاعات را بدست آورده است". ما مشاهده کردیم که ایران ایمیل های جعلی ای را به منظور ارعاب رای دهندگان، تاثیر بر دیدگاه اجتماعی و آسیب رساندن به وجه رئیس جمهور ترامپ، ارسال می کرد.

 

ایمیل های اخیر به نظر می رسید که از سوی پراود بویز[3]، که یک گروه دست راستی تندرو و حامی ترامپ است که توسط مرکز قانون فقر در جنوب[4] "گروه نفرت" نیز نامیده می شود، ارسال شده است. بر اساس گزارش CBS هزاران ایمیل از سوی سرورهایی در عربستان سعودی، امارات متحده، استونی و مولداوی رهگیری شدند. این ایمیل ها افراد دموکرات در چهار ایالتی که ترامپ در سال 2016 در آنها پیروز شده بود را هدف گرفته بودند: آلاسکا، آریزونا، فلوریدا و پنسیلوانیا. در این ایمیل ها تهدید شده بود که "یا شما در روز انتخابات به ترامپ رای خواهید داد یا ما به خدمت شما می رسیم." 

برخی از ایمیل ها حاوی ویدیوهای جعلی در مورد رای گیری تقلبی بودند. اشتباهی در کد کامپیوتری ویدیو ها ایران را به عنوان منبع ارسال آنها نشان می داد. در این باره یک مقام ارشد به رویترز گفت "آنها یا یک اشتباه احمقانه مرتکب شدند و یا اینکه تعمدا می خواستند مچ شان گرفته شود." محققان مستقل از گوگل و سایر کمپانی های حوزه فناوری نیز انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه رفتند. فیسبوک بیان داشت که یک اکانت جعلی را که قصد اشتراک گذاری این ویدیوها را داشته است حذف کرده است. در ادامه همچنین 11 اکانت دیگر، 6 صفحه و 11 اکانت اینستاگرام را که محتواهای منفی علیه آمریکا، اسرائیل یا عربستان منتشر می کردند، حذف کردند. داده های فیس بوک نشان دهنده علاقه محدود نسبت به این اکانت ها بود. با استناد به گزارش فیسبوک "حدود 120 اکانت یک یا تعداد بیشتری از این صفحات، و حدود 700 فرد یکی از این اکانت های اینستاگرام را دنبال می کردند." 

در 22 اکتبر اداره خزانه داری پنج فرد با مسئولیت دولتی که سعی داشتند انتخابات آمریکا را تحت تاثیر قرار دهند، را تحریم کرد. وزیر خزانه داری استیو منوچین بیان داشت "رژیم ایران از روایت های دروغین و سایر محتواهای فریب دهنده به منظور اعمال نفوذ بر انتخابات ایران استفاده می کند." 

بنا بر اعلام مقامات رسمی، پس از آنکه این ایمیل های جعلی ارسال شد، فرماندهی سایبری آمریکا و آژانس امنیت ملی (NSA) عملیاتی را بر علیه هکر های ایرانی که برای سپاه پاسداران کار می کردند به اجرا گذاتشند. ژنرال پاول ناکازون[5]، که رئیس هر دو نهاد اداره امنیت ملی و فرماندهی سایبری است، در مصاحبه ای در 3 نوامبر به عملیات به خصوصی اشاره نکرد، ولی ابزار داشت که در اجرای اقداماتش در طی هفته ها و ماه های گذشته برای بازداشتن دشمنان آمریکا از دخالت در انتخابات " بسیار راسخ" بوده است. 

 

جان راتلیف مدیر اداره ملی اطلاعات در 21 اکتبر 

 

جان راتلیف: "ما دو بازیگر خارجی، ایران و روسیه، را شناسایی کردیم که اقدامات مشخصی را برای تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی در مورد انتخابات ما ترتیب داده بودند. ما تایید می کنیم که ایران و روسیه به طور جداگانه توانسته بودند به اطلاعات ثبت نامی رای دهندگان دست پیدا کنند. این اطللاعات می تواند توسط بازیگران خارجی به منظور ارسال اطلاعات غلط به رای دهندگان بدین امید که آنها را دچار سردرگمی کند، موجب ایجاد هرج و مرج شود، و اعتماد ما را نسبت به دموکراسی آمریکایی تضعیف کند، مورد استفاده قرار گیرد."  

 

آژانس امنیت سایبری و زیرساختی[6]  و دفتر تحقیقات فدران[7] در 22 اکتبر: "بازیگران تهدید مداوم پیشرفته [8] ایرانی احتمالاً قصد دارند در انتخابات ایالات متحده تأثیر بگذارند و در آن دخالت کنند تا نزاع بین رای دهندگان ایجاد شود و اعتماد عمومی به روند انتخابات ایالات متحده را تضعیف کنند." CISA و FBI هشدار دادند که "عاملان حملات پیشرفته مداوم در حال ایجاد سایت های رسانه ای ساختگی و جعل سایت های رسانه ای معتبر هستند، تا اطلاعات ثبت نامی رای دهندگان، تبلیغات ضد آمریکایی، اطلاعات غلط در مورد سرکوب رای دهندگان، تقلب در رای گیری و تقلب در شمارش آرا را منتشر کنند."

 

کنفرانس خبری وزارت خزانه داری در 22 اکتبر:

"امروز اداره نظارت بر دارایی های خارجی وزارت خزانه داری پنج مقام ایرانی را شناسایی کرده که سعی در اعمال نفوذ در انتخابات آمریکا داشته اند. رژیم ایران روند انتخابات ایالات متحده را با اقدامات گستاخانه ای هدف قرار داده تا از طریق انتشار اطلاعات جعلی در فضای مجازی و اجرای عملیات نفوذ شرورانه با هدف گمراه کردن رای دهندگان ایالات متحده، در میان توده های رای دهندگان نزاع و درگیری ایجاد کند. بخش هایی از حکومت ایران که خود را پشت سازمان های خبری یا رسانه ای پنهان کرده اند، ایالات متحده را به منظور براندازی فرایند های دموکراتیکش هدف قرار داده اند." 

"وزارت خزانه داری سپاه پاسداران، نیروی قدس سپاه، و موسسه بیان رسانه گستر را طبق دستورالعمل اجرایی  13848 به منظور مداخله مستقیم و غیر مستقیم در حمایت ، پنهان کاری ، و یا به اشکال دیگر  جهت مداخله خارجی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 ایالات متحده شناسایی و تحریم کرده است. اتحادیه رادیو و تلویزیون اسلامی ایران و اتحادیه بین المللی رسانه های مجازی تحت دستورالعمل اجرایی 13848  به منظور تحت تملکت یا کنترل نیروی قدس بودن تحریم شده اند. سپاه پاسداران، از جمله نیروی قدس سپاه، از سال 2007 تحت تحریم های متعددی قرار گرفته اند." 

 

وزارت امور خارجه در 23 اکتبر

 

مایک پومپئو: "ایالات متحده دخالت خارجی در انتخاباتش را تحمل نخواهد کرد. دولت آمریکا با تمام توان از کلیه ابزار های در اختیارش استفاده می کند تا کسانی را که سعی در دخالت در فرایند دموکراتیک انتخابات دارند را هدف قرار دهد." 

 

آژانس امنیت سایبری و زیرساخت (CISA) و دفتر تحقیقات فدرال (FBI) در 30 اکتبر 

 

"CISA  و FBI از تهدیدات پیشرفته ادامه دار عوامل ایران که وبسایت های آمریکایی ، از جمله وبسایت های انتخاباتی، را هدف قرار داده اند آگاهی دارند. CISA و FBI ارزیابی می کنند که این بازیگر مسئول انتشار گسترده ایمیل های ارعاب رای دهندگان به شهروندان ایالات متحده و انتشار اطلاعات غیرقانونی مربوط به انتخابات ایالات متحده در اواسط اکتبر سال 2020 است." 

"ارزیابی بیشتر توسط CISA و FBI مشخص کرده است که هدف قرار دادن وب سایت های انتخابات ایالتی ایالات متحده تلاش عمدی برای تأثیرگذاری و دخالت در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 ایالات متحده است."

 

بیانه های کنگره

 

بیانیه دو گانه سناتورها مارکو روبیو و مارک وارنر در 21 اکتبر:

مارکو روبیو از فلوریدا ، سرپرست موقت کمیته اطلاعات سنا و معاون رئیس مارک وارنر از ویرجینیا در بیانیه ای گفت:

"دشمنان ما به دنبال آن هستند که آشوب به پا کنند و باور رای دهندگان را به موسسات دموکراتیک ما تضعیف کنند، از جمله سیستم های انتخاباتی و زیرساخت های مورد استفاده ما برای ثبت و گزارش صحیح اراده رای دهندگان" 

"آنها ممکن است به دنبال هدف قرار دادن این سیستم ها باشند ، یا به سادگی این تصور را ایجاد کنند که آنها این سیستم ها را تغییر داده یا دستکاری کرده اند تا اعتبار و اعتماد ما به آنها را تضعیف کنند. در حالی که وارد هفته های آخر قبل از انتخابات می شویم ، از هر آمریکایی - از جمله اصحاب رسانه - می خواهیم در مورد اعتقاد یا انتشار ادعاهای تأیید نشده و شورانگیز مربوط به آرا و رأی دادن احتیاط کنند."

 

اعضای حزب دموکرات

 

کریس مورفی ، کمیته روابط خارجی سنا در 22 اکتبر:

در ایمیل ها به رأی دهندگان گفته شده بود كه از ترامپ حمایت كنند اما مدیر اداره ملی اطلاعات مطمئن است كه قصد صدمه زدن به ترامپ بوده است؟ این یک ادعای مشکوک است که به نظر می رسد ناشی از ناامیدی دولت برای دور شدن از مداخلات روسیه و ایجاد معادلات کاذب بین تلاش های روسیه و ایران است. " اینها ترسناک هستند. من مطمئناً می توانم تصور کنم که یک رای دهنده این ایمیل را دریافت کند و تصمیم بگیرد رای ندادن بهتر است. اما این ایمیل ها برای دموکرات ها ارسال شده است ، نه جمهوری خواهان. بنابراین اثر روشن به نظر می رسد - برای دلسرد کردن دموکرات ها از رای دادن. این چیزی نیست که شب گذشته مدیر اداره ملی اطلاعات گفت." 

 

پاسخ طرف های ایرانی

 

وزیرخارجه جواد ظریف در دوم نوامبر:

ظریف ادعاهای ایالات متحده در مورد دخالت در انتخابات را رد کرد. وی به CBS News گفت: "رئیس جمهور ترامپ" تنها فردی است که مهمترین و موثرترین حمله علیه سیستم انتخاباتی ایالات متحده را انجام می دهد." ظریف گفت که ایران نامه ای از دولت ترامپ دریافت کرده است که هشدار می دهد واشنگتن هیچ گونه دخالت را تحمل نخواهد کرد. کاخ سفید هنوز تأیید نکرده بود که این نامه را در 2 نوامبر ارسال کرده است.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه سعید خطیب زاده در 22 اکتبر:

وی به رسانه های دولتی گفت: "رد شدید ادعاهای تکراری ، بی اساس و دروغ مقامات آمریکایی از سوی ایران به سفیر سوئیس منتقل شد ... همانطور که قبلاً گفتیم ، برای ایران اینکه چه کسی در انتخابات ایالات متحده پیروز شود، هیچ فرقی نمی کند." سفیر سوئیس ، که نماینده منافع ایالات متحده در ایران است ، در اعتراض به این ادعا به وزارت امور خارجه احضار شد. 

وی گفت: "جمهوری اسلامی ایران علاوه بر رد ادعاهای مكرر و همچنین گزارش های جعلی ، ناشیانه و متقلبانه از مقامات رژیم آمریكا ، مجدداً تأكید می كند كه برای تهران تفاوتی ندارد كه كدام یك از دو نامزد فعلی وارد كاخ سفید شود." .

 

[1] John Ratcliffe
[2] national intelligence
[3]  Proud Boys
[4] Southern Poverty Law Center
[5] Paul Nakasone
[6] CISA
[7] FBI
[8] advanced persistent threat (APT)

 

منبع:

Iran in the U.S. Election

مشارکت
این مقاله مفید بود؟ رای‌ها: 0
جزئیات مقاله
آخرین به روز‌رسانی در: 11:25 1400/03/26
آخرین به روزرسانی توسط: (Esmaeli)
تاریخ انتشار: 11:25 1400/03/26
مقاله را به اشتراک بگذارید: 
نویسنده: Esmaeli
مقالات پیشنهادی